• Προκατασκευασμένες κατοικίες
  • Κατοικίες απο οπλισμένο σκυρόδεμα
  • Κεραμοσκεπές
  • Πέργκολες
  • Κουζίνες
  • Ντουλάπες
  • Ξυλουργικές εργασίες
  • Ανακαινίσεις κτιρίων
  • Αναπαλαιώσεις
  • Θερμοπροσώψεις
  • Μονώσεις κάθε επιφάνειας

  View Cretaprocat.gr in a larger map

ΓΙΑΤΙ ΞΥΛΟ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ;

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΞΥΛΟΥ

Το ξύλο που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των σπιτιών CRETAΠΡΟΚΑΤ είναι άριστης ποιότητας Σουηδικής προέλευσης με επεξεργασία ξηραντηρίου.

Γιατί όμως ξύλο και όχι κάποιο άλλο υλικό;

Το ξύλο διαθέτει άριστες ιδιότητες για χρήση στην κατασκευή τοιχοποιίας.

Αναλυτικά αυτές είναι:

α.         Μεγάλη αντισεισμικότητα. Έχει την ιδιότητα να απορροφά κρουστική ενέργεια μόνο στην επιφάνεια του και όχι εσωτερικά. Αυτή η ιδιότητα εμφανίζεται ως ελαστικότητα του ξύλου και έχει ως αποτέλεσμα να παρέχει μεγάλη ασφάλεια σε σεισμικές καταπονήσεις

β.         Μεγάλη πυροπροστασία. Μπορεί να φαίνεται παράδοξο καθώς το ξύλο χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη αλλά εδώ έχουμε μια ειδοποιό διαφορά. Το ξύλο δεν επικοινωνεί με τον ατμοσφαιρικό αέρα, δεν είναι δηλαδή εκτεθειμένο, με αποτέλεσμα σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην έρχεται σε επαφή με φλόγα. Το ξύλο για να αναφλεγεί χωρίς την παρουσία φλόγας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασίες των 450oC-500οC με ταχύτητα απανθράκωσης 0,67mm/λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο καίγεται με πολύ αργό ρυθμό. Λόγω της κυτταρικής δομής και της θερμομονωτικής ιδιότητος της κυτταρίνης, η θερμότητα μεταδίδεται αργά στην μάζα του καιόμενου μέλους και η καύση περιορίζεται στην εκτιθέμενη επιφάνειά του. Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς το ξύλο δεν εμφανίζει σημαντικές διαστολές και παραμορφώσεις όπως αντιθέτως παρουσιάζει ο χάλυβας που οδηγεί σε θραύσεις του οπλισμένου σκυροδέματος. Επίσης σημαντική ιδιότητα του ξύλου στο θέμα της πυροπροστασίας είναι ότι όταν καίγεται το εξωτερικό μέρος της διατομής το εσωτερικό της δεν χάνει τις μηχανικές του αντοχές.

γ.         Πολύ καλή θερμομόνωση. Ο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (δηλ. την ποσότητα της θερμότητας που απορροφούν τα υλικά) του ξύλου είναι κατά πολύ μικρότερος από των άλλων διαδεδομένων παραδοσιακών υλικών. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι ενώ του ξύλου είναι  0,14W/mkτου σκυροδέματος είναι 1,21W/mk και του χάλυβα 60 W/mk. Ο μικρός συντελεστής του ξύλου του δίνει την δυνατότητα το χειμώνα να θερμαίνεται πιο γρήγορα το σπίτι και να διατηρεί την θερμότητα στο χώρο, ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί αντίστροφα μην επιτρέποντας στη θερμότητα από το περιβάλλον να θερμάνει το χώρο με αποτέλεσμα να διατηρεί το σπίτι δροσερό, εξασφαλίζοντας οικονομία σε θέρμανση και ψύξη.

δ.         Μηδενική διάβρωση. Από τους διαβρωτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος  μόνο η υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και η υγρασία μπορούν να επηρεάσει το ξύλο σε βάθος χρόνου. Ο τρόπος όμως κατασκευής την τοιχοποιίας μας δεν επιτρέπει σε αυτούς τους επιβαρυντικούς παράγοντες να έρθουν σε επαφή με το ξύλο της τοιχοποιίας (μπορείτε να πάρετε σχετικές πληροφορίες από «πως κατασκευάζεται» και το «τοιχοποιία CRETAΠΡΟΚΑΤ») με αποτέλεσμα να μπορούμε να μιλάμε για μηδενική διάβρωση στον χρόνο. Η εξασφάλιση αδυναμίας πρόληψης (διόγκωση ξύλου) ή αποβολής (ρίκνωση ξύλου) διατηρεί αναλλοίωτες τις διαστάσεις της ξυλείας αποτρέποντας ρωγμές και αστοχίες στους τοίχους. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να επιτύχει το σκυρόδεμα καθώς όλοι ξέρουμε ότι η υγρασία επιφέρει μη αναστρέψιμη οξείδωση του χάλυβα και ρωγμές του σκυροδέματος έως την τελική του κατεδάφιση.

ε.         Άριστες ακουστικές ιδιότητες. Είναι κακός αγωγός για ήχους που παράγονται εκτός του ξύλινου στοιχείου και προσπίπτουν στην επιφάνειά του, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα ηχομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούμε να συμβάλει τα μέγιστα στην σημαντική μείωση της ηχορύπανσης που εισέρχεται εντός του σπιτιού.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ:
Διεύθυνση: 5ο Χιλιόμετρο Ηρακλείου - Μοιρών
  Τηλ: 2810 - 262863 & 325272, Kιν: 6945657723,
Κιν2:6983506303    - mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.